Companii

Gabbro Timisoara vinde gleturi si adezivi de 10,8 mil. euro

17.05.2007, 14:22 456

Compania Gabbro din Timisoara, care desfasoara activitati de fabricare a gleturilor si adezivilor pentru constructii, estimeaza pentru acest an obtinerea unei cifre de afaceri de peste 10,8 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu 25% fata de anul 2006, cand firma timisoreana a realizat vanzari de 8,65 milioane de euro.
"Aceasta evolutie pozitiva a indicatorilor financiari are la baza dezvoltarea accentuata a industriei constructiilor din ultimul timp, trend ce va fi continuat si pentru urmatorii ani, in contextul in care oferta de imobile noi nu a reusit sa acopere cererea existenta in momentul de fata pe piata. Principalele surse de crestere a pietei pe care noi activam sunt reprezentate atat de necesitatea construirii de noi locuinte, dar si datorita activitatilor din ce in ce mai dese de renovare a vechilor constructii", a declarat pentru ZF Transilvania Gheorghe Fernea, managerul general al companiei.
Pentru 2007 Gabbro si-a bugetat investitii de 1,5 mil. euro in vederea dezvoltarii capacitatii de productie prin achizitionarea de noi echipamente si utilaje, pentru consolidarea propriei retele de vanzari si pentru suplimentarea materiilor prime necesare desfasurarii activitatilor de fabricare.
Anul trecut, compania a desfasurat programe similare de investitii, suma alocata in 2006 pentru investitii fiind de 0,8 mil. euro.
Compania desfasoara activitati de fabricare a gleturilor pentru finisarea peretilor, adezivi pentru gresie, faianta si piatra naturala, mortar adeziv pentru zidarie, comercializarea produselor facandu-se sub marca Ceradez prin intermediul propriei retele de vanzari care acopera toata tara.
"Din 2005 am inceput sa comercializam tencuieli si vopsele produse de companii din Ungaria, in dorinta de a completa gama de produse necesare finalizarii unei constructii, si intentionam sa lansam in acest an pe piata mortarele uscate pentru tencuieli si sa dezvoltam noi produse pe baza de ipsos", spune Gheorghe Fernea.
Compania Gabbro a fost infiintata in anul 1992 cu principal domeniu de activitate fabricarea produselor din minerale nemetalice.
Compania este detinuta de Gheorghe Fernea si Titus Nicoara Zaganescu.
Numarul de angajati ai companiei in momentul de fata este de 65 de persoane, principalii competitori ai firmei timisorene fiind Henkel Bautecnik, Baumit si Adeplast.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO