Companii

Gazprom a primit o oferta pentru Media-Most

29.06.2000, 00:00 19



Grupul rus Gazprom, care controleaza cel mai mare grup de presa din Rusia, Media-Most, a primit o propunere din partea unui "mare investitor strain", care ar dori sa preia datoriile grupului , a indicat un inalt responsabil al holdingului Media-Most.

Conform vicepresedintelui consiliului de administratie al Media-Most, Andrei ?imailo, aceasta propunere "a fost remisa saptamOna trecuta presedintelui Gazprom".

?imailo nu a precizat daca propunerea de cumparare a datoriilor vizeaza totalul acestora, respectiv 211 milioane de dolari

"Dezvaluirea eventuala a numelui acestui investitor revine Gazprom. Noi putem sa spunem doar ca este vorba de un mare investitor strain", a declarat timailo cu ocazia unei conferinte de presa.

Gazprom detine o participare directa de 14% in Media-Most, dar controleaza 48,5% din actiunile holdingului, potrivit Media-Most.

La rOndul sau, filiala de media a Gazprom, Gazprom-Media, da asigurari ca detine controlul asupra a 54% din actiunile grupului de presa.

Activele grupului Media Most sunt estimate la doua miliarde de dolari, conform lu ?imailo, insa nivelul exact al acestora "va fi clar doar in momentul tranzactiei".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO