Companii

GE Money mai angajeaza 300 de persoane

GE Money mai angajeaza 300 de persoane

Ronald Malak, seful GE Money pentru Romania

31.08.2007, 17:50 27

GE Money, divizia de servicii financiare de retail a gigantului american General Electric, si-a propus sa angajeze pe piata locala 300 de persoane in acest an, numarul salariatilor grupului in Romania urmand sa ajunga astfel la 900. Jumatate din planul de recrutare a fost realizat deja in primul semestru, cand au fost angajate 170 de persoane.
GE Money a intrat pe piata romaneasca la sfarsitul anului trecut, cand a preluat dintr-o lovitura trei companii: Motoractive Leasing, Estima Finance (specializata in credite de consum) si Domenia Credit (credite ipotecare), valoarea totala a tranzactiei fiind de 140 de milioane de dolari.
"Voi face ca GE Money sa devina cel mai bun furnizor de credite de consum din Romania si un foarte bun angajator. Intentionam sa investim 15 milioane de dolari in dezvoltarea companiilor noastre in urmatorii ani, din care 10 milioane de dolari anul acesta", a declarat Ronald Malak, seful GE Money pentru Romania, numit in aceasta functie in urma cu o saptamana. Cresterea numarului de angajati se datoreaza expansiunii businessului americanilor pe piata locala, care a crescut cu 70% in primul semestru, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Reprezentantii GE Money nu au precizat la ce nivel au ajuns afacerile si nici obiectivul pentru acest an.
Motoractive Leasing, Estima Finance si Domenia Credit ar putea fuziona, o decizie urmand sa fie luata pana la sfarsitul anului.
"In prima jumatate a anului viitor vom schimba numele companiilor, care va cuprinde 'GE Money', deci publicul ne va percepe oricum ca pe o singura companie. Din punct de vedere legal insa, decizia cu privire la fuziunea companiilor va depinde de cadrul juridic si fiscal. Hotararea va fi luata pana la sfarsitul anului", sustine Ronald Malak.
Un comunicat de presa al Garanti Bank Turcia, grup la care GE Money detine un pachet de 25% din actiuni, anunta la inceputul lunii aprilie ca subsidiara locala a Garanti va fuziona cu societatile controlate de americani pe piata locala, iar compania astfel formata va functiona sub licenta bancara.
Seful GE Money nu a dat detalii daca si cand anume va avea loc aceasta fuziune, dar a spus ca poarta discutii cu Garanti pentru incheierea unui parteneriat.
"Discutam acum oportunitati de colaborare cu Garanti Bank pentru vanzari incrucisate. Probabil ca vom oferi serviciile lor bancare clientilor nostri, iar ei vor face acelasi lucru pentru noi", a precizat Malak.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO