Companii

Gecsat, 6 mil. euro pentru vata de sticla

14.04.2008, 19:47 64

Compania Gecsat din Tarnaveni, producator de tamplarie din aluminiu si PVC, intentioneaza sa investeasca in acest an aproximativ 6 mil. euro in vederea achizitionarii si punerii in functiune a unei instalatii pentru producerea de vata minerala de sticla.
"Intentionam ca din luna august a acestui an sa diversificam portofoliul de produse si sa demaram productia si comercializarea de vata minerala de sticla. Cu toate ca in momentul de fata ponderea exportului este foarte mica, sub 3% din cifra noastra de afaceri, odata cu demararea productiei de vata de sticla dorim ca 20-25% din marfa sa fie destinata exportului", a declarat Cristian Marginean, directorul general al companiei Gecsat. Compania a incheiat exercitiul financiar 2006-2007 cu o cifra de afaceri de peste 6,7 mil. euro si estimeaza pentru anul 2008 o crestere a vanzarilor de 7% fata de anul precedent.
Potrivit reprezentantilor companiei muresene in domeniul polistirenului competitorii sunt Austroterm, Caparol, Isopor, pe segmentul adezivilor firmele Henkel, Baumit, Baumix, Bauleiter, iar in domeniul vatei minerale de sticla companiile Isover si Ursa. Compania este detinuta de mai multi actionari persoane fizice, 25% din titluri aflandu-se in portofoliul SIF Muntenia.
Daca piata de gips-carton (adezivi, vata minerala de stica) se indreapta in acest an catre valoarea de 100 mil. euro, ritmul de crestere fiind de 20% pe an, in ceea ce priveste piata de polistiren cresterea este estimata la 50% pe an. Valoarea pietei de tamplarie din PVC este estimata la un miliard de euro, cu un ritm de crestere ce depaseste 30% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO