Companii

Germanii de la E.ON îşi fac companie comună pentru distribuţia de gaze şi energie

Germanii de la E.ON îşi fac companie comună pentru...

Autor: Roxana Petrescu

13.01.2015, 00:00 83
Grupul german de utilităţi E.ON a finalizat fuziunea companiilor de distribuţie a gazelor naturale şi a energiei electrice pe care le controlează în România, rezultatul fiind primul distribuitor integrat de gaze şi energie local, E.ON Distribuţie România. Nemţii au făcut o mişcare similară şi pe segmentul de furnizare a energiei electrice şi a gazelor de unde a rezultat compania E.ON Energia România. „Cele două companii aveau, înainte de fuziune, aproximativ 300.000 de clienţi comuni, iar aproximativ 35% din aria de acoperire operaţională reprezenta aria geografică comună pentru licenţele de distribuţie a gazelor naturale şi a energiei electrice în România”, spun reprezentanţii grupului E.ON, un business de peste un miliard de euro în România.
 
Înainte de această mişcare, E.ON era activ în domeniul distribuţiei de energie electrică prin intermediul E.ON Moldova Distribuţie, iar pe segmentul de gaze naturale compania era activă prin E.ON Gaz Distribuţie. La finalul anului 2013, E.ON Moldova Distribuţie avea 421 de angajaţi, o cifră de afaceri de 701,9 mil. lei (157 mil. euro) şi un profit net de 87 mil. lei (19,5 mil. euro). Potrivit Ministerului Finanţelor, E.ON Gaz Distribuţie avea 1.613 angajaţi în 2013, un business de 726 mil. lei (163 mil. euro) şi un profit net de 67,8 mil. lei (15 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO