Companii

GfK: Trei din patru români se aşteaptă la creşterea preţurilor

GfK: Trei din patru români se aşteaptă la creşterea preţurilor

Foto Shutterstock

Autor: Cristina Roşca

11.11.2011, 00:00 103

Peste trei sferturi dintre români estimează o creştere a preţurilor în 2012, în timp ce doar unul din zece români se aşteaptă la o evoluţie în sens invers în următoarea perioadă, potrivit Barometrului de Încredere a Consumatorului realizat de GfK.

Mai mult, 74% dintre românii chestionaţi au resimţit în ultimul an o creştere a inflaţiei pentru majoritatea produselor. Acelaşi pesimism apare şi atunci când este adusă în discuţie problema veniturilor. Mai mult de jumătate dintre români (56%) spun că reuşesc cu greu să îşi acopere cheltuielile obişnuite, în vreme ce aproape un sfert spun că sunt datori (24%). Mai mult, puţin peste 40% dintre români spun că se aşteaptă la o înrăutăţire a situaţiei lor financiare.

Totuşi, la acest capitol se remarcă o tendinţă pozitivă faţă de primele luni de toamnă ale anului trecut, când pesimismul românilor era mai accentuat, peste jumătate declarând la acel moment că văd o înăsprire a acestei situaţii în următorul an. 13% speră ca situaţia lor să se îmbunătăţească în următorul an şi aproape 40% se aşteaptă să rămână la fel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO