Companii

Ghiţă şi Stanciu au luat 4 mil. euro de la BRD şi UniCredit pentru capitalizarea Flanco Retail

Autor: Adrian Dumitrache

09.06.2011, 23:30 385

Oamenii de afaceri Sebastian Ghiţă şi Iulian Stanciu aucontractat două împrumuturi în valoare totală de 4 mil. euro de laBRD-Groupe Societe Generale şi UniCredit Ţiriac Bank, bani care vorfi folosiţi pentru capitalizarea retailerului de electronice şi ITFlanco Retail. Împrumuturile sunt de câte 2 milioane de eurofiecare şi au fost garantate cu acţiunile firmei Asesoft Web,deţinută în mod egal de către Ghiţă şi Stanciu.

"Contractul cu BRD a fost semnat în luna mai, iar cel cuUniCredit în iunie. Banii vor susţine dezvoltarea operaţiunilorFlanco Retail. O operaţiune similară a fost realizată în 2009, cândam capitalizat magazinul online emag.ro cu 3 milioane de europrintr-un credit contractat de la BRD", a declarat Iulian Stanciu.Asesoft Web este firma prin care cei doi au preluat, în septembrie2010, un pachet de acţiuni reprezentând 60% din capitalul social alFlanco Retail, firma care operează businessul Flanco International.

La vremea respectivă, Ghiţă şi Stanciu au anunţat căintenţionează să facă o infuzie de capital de 4 milioane europentru dezvoltarea companiei. Flanco Retail este unul dintre ceimai importanţi retaileri autohtoni de produse IT&C, electroniceşi electrocasnice. Flanco Retail operează magazinele Flanco şiFlanco World, care numără 75 de unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO