Companii

Grecii dau 16 mil. euro pe componente de aviatie de la Romaero

30.06.2006, 21:06 21

Compania Romaero Bucuresti, cu activitati in domeniul industriei aviatice, a semnat joi un contrcat in valoare de 20 de milioane de dolari (16 milioane de euro) cu grecii de la Hellenic Aerospace Industry (HAI), compania romaneasca urmand sa fie subcontractor pentru HAI, care, la randul sau, lucreaza pentru producatorul de avioane Airbus.
"Este vorba de un contract prin care subcontractam productia unor componente pentru avioane civile. Contractul are o valoare de 20 de milioane de dolari si se intinde pe o perioada de 15 ani, dar avem posibilitatea sa majoram valoarea acestuia", a declarat pentru ZF Nikos Vassilopoulos, directorul general al HAI.
Conform directorului Romaero, contractul se incadreaza in strategia companiei de a incheia colaborari pe termen lung cu companii din domeniu. Romaero are in plan investitii in valoare de 25 de milioane de euro pentru retehnologizare, compania urmand sa poata produce in urma acestora componente mai avansate din punct de vedere tehnic pentru industria aviatica si chiar aerospatiala.
Romaero mai produce piese pentru Airbus in baza unui alt contract cu unul din contractorii primari ai companiei europene. Compania a incheiat recent un contract cu suedezii de la SAAB si pentru care estimau venituri de peste 5 milioane de dolari (4 milioane de euro) pentru urmatorii cinci ani. Este vorba de productia de subansambluri si componente primare pentru cel mai mare avion de pasageri din lume, Airbus A380
Romaero este detinuta de stat prin intermediul Ministerului Economiei si Comertului, care controleaza 72% din actiuni. Cel mai important minoritar este SIF Muntenia, cu 27% din actiuni. Compania a avut anul trecut o cifra de afaceri de 5,2 milioane de euro si un profit de circa 20.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO