Companii

GreenForest creste cu 20% in euro

21.06.2001, 00:00 17



GreenForest, companie romaneasca producatoare de mobilier, a avut, pe primele cinci luni ale acestui an, o cifra de afaceri de aproximativ 0,5 mil. euro, inregistrand o crestere de 20% fata de aceeasi perioada din 2000, cand cifra de afaceri a fost de circa 0,45 mil. euro.

Pe tot anul 2000, firma a avut vanzari de 1,2 milioane de euro, in crestere cu 26% fata de 1999, cand vanzarile au fost de 0,9 milioane de euro. Profitul brut inregistrat de GreenForest in 2000 a fost de peste 0,3 milioane de euro, a declarat pentru Ziarul Financiar Cristian Florea, director general GreenForest.

Desi o crestere spectaculoasa nu e posibila din cauza puterii scazute de cumparare, oficialii GreenForest sustin ca pe piata mobilei se inregistreaza, totusi, anumite schimbari.

"Sunt semne ca in ciuda conditiilor financiare dificile si piata romaneasca de mobila se indreapta catre produse de calitate superioara. Acest fenomen este accentuat de prezenta tot mai numeroasa a companiilor straine pe piata de afaceri din Romania, care au exigente crescute in alegerea furnizorilor de mobilier", explica Florea.

Compania are 80 de angajati si se ocupa cu producerea si comercializarea, in principal, a mobilierului de birou . In afara de acest tip de mobilier, GreenForest mai produce si mobila pentru hotel, universitati si scoli. Afacerea a inceput in 1992 la Timisoara, cu un capital de 100.000 lei, iar investitiile totale au ajuns la 2 milioane de marci. Actionarii firmei sunt trei romani, persoane fizice.

GreenForest are un show-room in Bucuresti, unul la Timisoara si circa 35 de distribuitori in majoritatea regiunilor tarii. Printre clientii companiei se numara Siemens, Continental, Solectron, Motorola, Alcatel, Linde Gaz, Coca Cola, Procter&Gamble, Omniasig si hotel Savoy din Mamaia.

In 2001, compania a inceput activitatea de export, primele contracte fiind adresate pietei italiene. Oficialii companiei estimeaza ca exportul va reprezenta, in acest an, aproximativ 20% din totalul productiei.

Pe piata autohtona a mobilierului de birou nu exista studii de piata oficiale, dar principalii jucatori sunt Silvarom, Mobexpert, Neoset, Techo, Modul Desing, Corporate Office Solutions, Teknoks Borga.

GreenForest a obtinut la sfarsitul lunii mai omologarea sistemului calitatii conform standardelor ISO 9001, acordat de DQS, un institut german de certificare. DQS asigura certificarea sistemelor calitatii din intreprinderi in concordanta cu standardul international SR EN 9001.

Firma trebuie sa respecte o serie de proceduri clar reglementate de management, de documentare a tuturor activitatilor din cadrul firmei, de prevenire a aparitiei produselor neconforme, de instruire a personalului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO