Companii

Grupul farma Roche, avans de 5% al vanzarilor in primul trimestru

Grupul farma Roche, avans de 5% al vanzarilor in primul trimestru

Dan Zamonea, directorul general al Roche Romania: Cota de piata si clasarea in topuri nu reprezinta obiective in sine pentru Roche Romania

30.03.2010, 23:25 35

Compania farmaceutica Roche Romania estimeaza ca a inregistratin primul trimestru al acestui an vanzari de 190 mil. lei (46,3mil. euro), in crestere cu circa 5% fata de perioada similara aanului 2009, in linie cu prognoza pentru intregul an 2010.
"Vanzarile Roche in primul trimestru al anului 2009 au fostsubstantial mai mari, in lei, decat in primul trimestru al anului2008, in principal pe fondul cresterii vanzarilor portofoliului demedicamente oncologice. Pe de alta parte, prima parte a anului 2008a fost caracterizata de o relativa stagnare a pietei, iar in 2009leul s-a depreciat puternic comparativ cu 2008", a spus DanZamonea, directorul general al Roche Romania.
Din punctul de vedere al evolutiei vanzarilor, anul 2009 a fostextrem de bun pentru Roche care a avut o crestere de 30%, pesteavansul de 10% bugetat initial. Evolutia de anul trecut a fostsustinuta de aria oncologica, aceasta generand circa 40% dinvanzarile totale. La nivelul companiei-mama, grupul elvetianHoffmann La Roche, vanzarile oncologice sunt de circa 44-45%."Masurile legislative propuse de autoritati in a doua perioada aanului trecut incep sa fie implementate incepand cu acest an. Caurmare, estimarile noastre sunt unele rezervate, ce tin cont demediul economic actual si de efectele pe care toate aceste masurilegislative, claw-back-ul, coplata, cresterea preturilor, le voravea asupra pietei farmaceutice", a adaugat Zamonea. In 2009, Rochea trecut pe locul doi in topul celor mai mari jucatori din piatafarmaceutica dupa un an in care s-a aflat pe prima pozitie,clasamentul fiind in prezent condus de Sanofi-Aventis. "Conformstudiilor companiilor ce analizeaza piata farmaceutica locala, cotade piata a Roche Romania in anul 2009 a fost de circa 9%. Cota depiata si clasarea in topuri nu reprezinta obiective in sine pentruRoche Romania", a mai spus Zamonea.
Roche Romania si-a bugetat pentru acest an o marja de profit de3-4%, in conditiile in care anul trecut aceasta s-a situat la 5-6%,conform informatiilor preliminare prezentate. Compania elvetianaare in portofoliu primele trei cele mai vandute produse de pe piataromaneasca, Neorecormon, Pegasys si Avastin, care, potrivit dateloranterioare prezentate de companie, genereaza venituri de circa 100de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO