Companii

Grupul german STI a construit o fabrica de ambalaje la Cluj-Napoca

22.02.2010, 23:05 715

Grupul german STI Group, cu afaceri anuale de 260 mil. euro, ademarat luna trecuta productia de ambalaje in prima unitate agrupului din Romania, aflata in Cluj-Napoca.

Fabrica de ambalaje a grupului german din Cluj produce diferitetipuri de cutii de carton pliabile si este construita pe osuprafata de aproximativ 2.000 mp, fiind totodata a 13-a unitate deproductie a STI Group, potrivit informatiilor de pe site-ulcompaniei.

Grupul german STI este prezent in Romania inca de la fineleanului 2008 prin intermediul companiei STI Packaging Ro, care adeschis anul trecut la Cluj un birou de consultanta si proiectare.STI Packaging Ro are in momentul de fata 30 de angajati siintentioneaza sa angajeze in continuare oameni pentru noua fabricade ambalaje de la Cluj.

Reprezentantii STI Packaging Ro nu au precizat care estevaloarea investitiei sau capacitatea de productie a unitatii de laCluj. Potrivit estimarilor ZF, de la jumatatea anului 2008 cand afost anuntata investitia, un astfel de proiect, ce opereaza cuutilaje de productie sau prelucrare carton, se ridica laaproximativ 10 mil. euro.

Coform site-ului companiei, STI Group intentioneaza sa-siintareasca pozitia pe piata de carton ondulat din Europa deNord-Est prin extinderea retelei sale, in acest sens fiind alocatin acest an un buget de 15 mil. euro. Fondurile necesare acestorinvestitii provin in mare masura din profitul reinvestit alcompaniei. Reprezentantii grupului german mizeaza pe o evolutiefavorabila a pietei de carton in Romania, in special datoritapozitionarii geografice a tarii, aspect care, potrivit acestora, arputea contribui semnificativ la cresterea pietei interne inurmatorii ani.

STI Group are in prezent peste 2.000 de angajati si a realizatanul trecut o cifra de afaceri de 260 mil. euro, compania estimandpentru acest an venituri totale de 300 mil. euro, potrivitsite-ului grupului. Pe piata locala, grupul german concureaza cuABC Packaging si Transilvania Pack and Print, parte a grupuluiOffsetdruckerei Schwarzach din Austria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO