Companii

GSP investeste 5 mil. euro in hotelul Vega

08.09.2006, 19:48 18

Grup Servicii Petroliere (GSP), companie specializata in foraj marin, controlata de omul de afaceri Gabriel Comanescu, va face o investitie de 5 mil. euro in complexul hotelier Vega. Hotelul clasificat acum la doua stele, situat in Mamaia, este in proprietatea GSP inca de anul trecut, cand a fost cumparat de catre companie cu 3 mil. euro.
"Finantarea se va face prin intermediul unui credit atras de la o institutie bancara cu rambursare pe sapte ani", a declarat Gabriel Comanescu, presedintele GSP. Prima optiune in ceea ce priveste selectia institutiei creditoare este BCR, potrivit lui Comanescu.
Banii ar urma sa fie folositi, spun oficialii GSP, la modernizarea unitatii si reclasificarea unitatii de la doua la patru stele. "Garantia acestui imprumut este hotelul Vega. Dupa modernizare, unitatea va avea patru stele, in prezent aceasta fiind de doua stele", a precizat Comanescu, care a adaugat ca intentia lui este afilierea hotelului la un lant international dupa ce va fi finalizata modernizarea. Lucrarile vor incepe in octombrie, urmand ca acestea sa fie finalizate in decurs de sase luni. Potrivit informatiilor disponibile, hotelul are 122 de camere.
Comanescu este unul dintre cei mai puternici jucatori pe piata echipamentelor petroliere, fiind si presedinte al Consiliului de administratie al producatorului de utilaj petrolier Upetrom 1 Mai din Ploiesti.
GSP a contractat la finele anului trecut tot de la BCR un imprumut de 125 mil. euro pentru achizitionarea a sase platforme de foraj marin de la Petrom. Creditul, cu scadenta in sapte ani, este garantat chiar cu platformele achizitionate, din care una, aflata in apele Golfului Persic, a fost implicata recent intr-un litigiu international comercial cu o firma iraniana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO