Companii

Hagi face 3 mil. euro pe litoral

Hagi face 3 mil. euro pe litoral

Gheorghe Hagi

19.07.2007, 18:53 15

Hotelul de patru stele Iaki din Mamaia, proprietatea fostului jucator de fotbal Gheorghe Hagi, estimeaza pentru acest sezon un grad de ocupare de aproximativ 85-90%, cu 10%-15% mai mare decat cel obtinut in lunile iulie si august ale anului trecut, luand in calcul rezervarile pe care hotelul le-a inregistrat pana in acest moment. In aceste conditii, incasarile in acest sezon ale hotelului ar putea ajunge la 1,12 milioane de euro, urmand ca pana la sfarsitul anului unitatea detinuta de Hagi sa inregistreze o cifra de afaceri de 2,7 milioane de euro.
"Incasarile se situeaza peste cele de anul trecut pana in acest moment si asa estimam ca va fi pana la sfarsitul anului. Cresterea in acest sezon este de aproximativ 25%-30% fata de incasarile de anul trecut", a declarat Elena Luiza Piine, directorul de marketing si vanzari al unitatii hoteliere.
Anul trecut, hotelul Iaki a inregistrat o cifra de afaceri de 2,07 milioane de euro, doar in lunile iulie si august proprietatea lui Hagi de pe litoral contabilizand afaceri de 0,8 milioane de euro.
Potrivit reprezentantei Iaki, un sejur de 7 nopti, cu mic dejun si pranz inclus, acces la piscina interioara si exterioara, fitness, sauna si jacuzzi costa 700 de euro de pesoana intr-o camera dubla.
De la inceputul anului, unitatea hoteliera nu a realizat investitii suplimentare, dar a achizitionat plaja din fata hotelului la un pret de 20.000 de euro.
Contractul este valabil pana la sfarsitul acestui an, dar va fi prelungit pe o perioada mai mare.
"Anul acesta nu au fost investitii foarte mari. In plus fata de anul trecut, am achizitionat plaja proprie, am mai facut imbunatatiri la camere, am marit bugetul de marketing pentru sezonul estival, am dezvoltat colaborari cu mass-media, cu agentii si companii pentru evenimente", a mai precizat reprezentanta Iaki. Potrivit acesteia, principalele stratiuni in functie de gradul de ocupare dupa Mamaia sunt Neptun-Olimp si Eforie.
In ceea ce priveste exodul turistilor romani spre litoralul bulgaresc, reprezentantul Iaki este de parere ca acest fenomen nu este la fel de accentuat anul acesta comparativ cu sezonul din 2006.
Iaki este fostul Hotel Bucuresti, care a fost preluat de firma Hagi Sport SRL de la societatea comerciala Mamaia SA. Unii dintre cei mai mari investitori in turismul romanesc provin din domeniul sportului. In afara de Hagi, fotbalisti ca Gheorghe Popescu, Adrian Ilie sau Ioan Timofte si-au investit in hoteluri o parte din veniturile castigate jucand la cluburi straine de fotbal.
Hotelul Iaki dispune de 98 de locuri de cazare. In aceasta zona, competitia este acerba, in special in partea de investitii private. Unul dintre importantii competitori ai hotelului Iaki este unitatea de cinci stele Rex, aflata sub controlul familiei Adamescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO