Companii

Hard Rock Cafe, in Capitala pana la sfarsitul anului

07.07.2006, 19:38 23

Grupul Altrom, care detine hotelul de cinci stele Howard Johnson din Capitala, urmeaza sa aduca pe piata brandul de restaurante Hard Rock Cafe, unul dintre cele mai cunoscute din lume, a declarat pentru ZF Tinu Sebesanu, reprezentant al companiei si al lantului Cendant in Romania. Investitia va fi de circa 3 mil. euro.
"Speram sa il deschidem pana la sfarsitul anului. Avem planurile deja, incercam sa definitivam locatia, in centrul Bucurestiului", spune Sebesanu. Potrivit acestuia, restaurantul va avea peste 2.000 de metri patrati si 400-450 de locuri, iar constructia lui va dura intre sase si opt luni. Decizia asupra locatiei va fi definitiva saptamana viitoare. Compania detine master francise pentru brandul Hard Rock Cafe. Deocamdata, spune Sebesanu, va exista doar o astfel de locatie la nivel local.
"Va fi un concept intre fast-dining (restaurante de tip fast-food - n. red.) si fine-dining (restaurante de lux - n. red.), pentru ca oamenii care vor ceva intre acestea doua nu prea au unde sa mearga, nu exista un astfel de loc", explica Sebesanu. Publicul tinta, considera el, este cuprins intre marjele de varsta de 15 si 60 de ani.
Conceptul restaurantelor Hard Rock Cafe include concerte live ale unor artisti cunoscuti de la nivel mondial, fiind o locatie care se pozitioneaza in locul unde, in Romania, se afla locatiile de tip mall. Astfel, restaurantul va avea chiar si un mic magazin inclus, de unde clientii vor putea sa cumpere obiecte tematice, iar meniul va fi tipic american. Trainingul bucatarului care va fi angajat aici se va face la Londra. Un exemplu in acest sens pe piata locala, dar la scara mai mica, este restaurantul Cucina de la JW Marriott, de unde clientii pot cumpara obiecte (ursuleti de plus, de exemplu), cu numele locatiei. In strainatate, conceptul este foarte raspandit, in special la compa-niile care reprezinta un brand foarte cunos-cut in piata.
Potrivit lui Sebesanu, resturantul va avea periodic concerte cu artisti cunoscuti in strainatate, care vor fi adusi prin intermediul companiei care detine Hard Rock Cafe la nivel international. Pe de alta parte, britanicii de la Rank, firma care detine brandul in portofoliu, au anuntat recent ca ar putea renunta la aceasta afacere, care este evaluata in prezent la 720 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO