Companii

Held Fashion va aduce pe piata autohtona marca Frank Walder

01.11.2006, 12:44 136

Compania Held Fashion din Cluj-Napoca, producator de confectii in sistem lohn destinate exportului, a anuntat ca intentioneaza sa lanseze pe piata romaneasca produsele marcii Frank Walder, initial doar in magazinele Held Fashion din Cluj. Firma produce inbracaminte destinata unui segment de populatie mai special si destul de pretentios, cel al doamnelor cu varste de peste 50 de ani, cu venituri medii sau mari.
"Cifra noastra de afaceri a inregistrat o usoara scadere pe fondul schimbarii marcii sub care producem si a cresterii complexitatii produselor realizate. Suntem insa pregatiti sa deschidem un magazin de prezentare, inaugurarea acestuia urmand a se face in a doua jumatate a lunii noiembrie", a declarat pentru ZF Transilvania directorul administrativ al companiei, Honoria Chis.
Held Fashion a inregistrat pe primul semestru al anului 2006 o cifra de afaceri in scadere cu 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Conducerea companiei estimeaza pentru acest an obtinerea unei cifre de afaceri de 3,32 milioane de euro, in 2005 firma avand o cifra de afaceri de peste 3,2 milioane de euro.
Piata de desfacere a serviciilor oferite de compania Held Fashion este reprezentata de Uniunea Europeana, principalele tari fiind Germania, Franta, Olanda, Austria si mai recent Rusia si SUA. In Romania primul punct de desfacere a produselor va fi reprezentat de magazinul din incinta fabricii. Societatea este axata pe produsele proprii destinate in proportie de 99% exportului (jachete, bluze, fuste, tricouri ), dar realizeaza si pentru alti producatori (pantaloni, veste, articole tricotate), o parte din comenzile primite din exterior fiind livrate catre firme din Cluj-Napoca.
Investitiile companiei pentru 2006 sunt evaluate la aproximativ 100.000 de euro si constau in initierea unei noi activitati a departamentului de CAD, care se ocupa de gradarea si incadrarea de tipare, si investitii in instruirea personalului. Pentru viitor, conducerea Held Fashion intentioneaza sa extinda suprafata de productie in vederea cresterii capacitatii de productie si a locurilor de munca.
Societatea Held Fashion S.R.L. s-a constituit in 1999, avand capital integral olandez, fabrica a fost construita in mod special pentru a produce exclusiv confectii marca frankenwalder (devenita Frank Walder), unicul actionar fiind Held Fashion BV. Numarul de angajati ajunge in prezent la 320 de persoane. Frank Walder are vanzari la nivel international de 100 mil. euro, cu 2,75 milioane de piese produse anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO