Companii

Henkel face o fabrica de 10 mil. euro la Campia-Turzii

10.08.2007, 21:01 111

Henkel Romania, subsidiara locala a grupului german Henkel, va deschide in luna septembrie o noua fabrica de adezivi la Campia-Turzii, valoarea totala a investitiei fiind de aproximativ 10 milioane de euro.
Grupul german face astfel prima investitie in provincie dupa ce a pompat circa 10 mil. euro intr-o fabrica in comuna Pantelimon langa Bucuresti, unde produce adezivi pentru gresie si faianta, sistem de hidroizolatii si termoizolatii, gleturi, produse de pardoseli si chituri de rosturi.
Henkel va produce la Campia-Turzii adezivi din gama Ceresit, de la gleturi pana la adezivi pentru gresie si faianta si, conform estimarilor unor specialisti din domeniu, acolo se vor produce aproximativ 20.000 de tone de adezivi pe luna.
In cadrul fabricii ar putea fi angajati circa 100-200 de oameni, avand in vedere ca la unitatea din Bucuresti, care are o capacitate de productie similara, lucreaza circa 260 de persoane, numar care include si angajatii din administratie.
Henkel a investit aproximativ 7 mil. euro numai in constructia halei, care se va intinde pe o suprafata de 29.800 mp, la aceasta adaugandu-se investitia in utilajele aferente procesului de productie, costurile totale ajungand la aproximativ 10 mil. euro, potrivit lui Alexandru Murgu, seful de santier al viitoarei fabrici Henkel.
Henkel Romania a obtinut autorizatia de constructie pentru fabrica pe care o va deschide la Campia-Turzii in noiembrie 2006, constructia efectiva incepand in luna februarie a acestui an. Posibilitatea de extindere a activitatii de productie este indicata si de faptul ca autorizatia de constructie in vigoare prevede un termen de finalizare a lucrarilor in termen de cinci ani de zile de la inceperea lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO