Companii

Hidroconstructia, 210 mil. euro venituri

26.02.2007, 18:34 33

Hidroconstructia, cea mai mare companie de constructii de pe piata locala, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 210 mil. euro, in crestere cu aproape 30% fata de nivelul din 2005, potrivit datelor preliminare ale companiei.
Ponderea cea mai importanta in cifra de afaceri de anul trecut a fost reprezentata de amenajarile hidroenergetice, precum si proiectele hidrotehnice, valoarea totala a acestora fiind de peste 120 de milioane de euro, potrivit reprezentantilor companiei. Printre cele mai mari lucrari derulate anul trecut de Hidroconstructia se numara reabilitarea retelelor de canalizare din Craiova si din judetul Arad.
In acest an, compania va demara un proiect de modernizare a sistemului de canalizare in Buzau, precum si constructia unei statii de epurare intr-o localitate de langa Petrosani, ca subcontractor al firmei Wabag.
Hidroconstructia intentioneaza sa intre intr-un consortiu de firme romanesti specializate in lucrari hidrotehnice, termenul preconizat pentru constituirea grupului fiind luna mai.
La sfarsitul anului trecut, zece firme romanesti de constructii au constituit un consortiu pentru a putea participa la proiectele mari de infrastructura finantate din fonduri europene. Hidroconstructia a participat la negocieri insa s-a retras ulterior din proiect.
Hidroconstructia a fost infiintata in anul 1950 si a fost privatizata in 1995, prin achizitionarea pachetului integral de actiuni de catre majoritatea salariatilor societatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO