Companii

Hidroelectrica a lucrat în S1 la o marjă brută de circa 50%. Cine conduce una dintre cele mai profitabile companii din România abia ieşită din insolvenţă?

Hidroelectrica a lucrat în S1 la o marjă brută de...

Autor: Roxana Petrescu

22.07.2016, 17:56 1457

Hidroelectrica, cel mai valoros activ al statului român, se poziţionează ca una dintre cele mai profitabile companii din mediul de business local, reuşind în primul semestru al anului să transforme în profit brut aproape o jumătate din vânzări. Compania a ieşit din insolvenţă lună trecută după un proces de restructurare început în vara anului 2012.

După primele şase luni ale anului, compania a înre­gistrat vânzări de 1,61 de miliarde de lei (circa 360 de milioane de euro), cu 13% mai mici faţă de perioada similară din 2015. În ciuda scăderii afacerilor, compania a ajuns la un profit brut de 754 de milioane de lei (167,5 milioane de euro), cu 4% mai mare faţă de primul semestru din 2015, ceea ce poate fi un indiciu al unui control mai bun al costurilor.

În acest context, compania a lucrat la o marjă a profitului brut de aproape 47%, în creştere faţă de nivelul de 39% înregistrat în primele şase luni ale anului trecut, devenind una dintre cele mai profitabile companii din economia locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO