Companii

Hilton din Sibiu i-a adus lui Nicolae Minea încasări de 1,8 milioane de euro, dublu faţă de anul trecut

18.07.2010, 23:28 709

Omul de afaceri Nicolae Minea a obţinut la hotelul de cincistele Hilton Sibiu (fostul Palace Resort&Spa) încasări de 1,85milioane de euro în primele şase luni ale acestui an, de peste douăori mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, cândhotelul rula 870.000 de euro.
"În primul semestru al anului acesta hotelul a înregistrat un gradde ocupare de 58% faţă de 27% în aceeaşi perioadă a anului trecut",a declarat Dana Modrescu, marketing & pr manager al HiltonSibiu, înregistrat pe compania Palace Dumbrava, care a încheiatanul trecut cu o cifră de afaceri de 3 milioane de euro.
Nicolae Minea a investit 25 de milioane de euro în afiliereahotelului la lanţul hotelier internaţional Hilton şi aşteaptă anulacesta încasări de 5 milioane de euro, potrivit ultimelordeclaraţii.
În hotelul sibian de cinci stele se cazează atât oameni de afaceri,din care 15% sunt străini, dar şi turişti. Cazarea contribuie cu44% în cifra de afaceri totală a hotelului, în timp ce segmentul defood&beverage aduce 56%, potrivit directorului de marketing şirelaţii publice al hotelului.
Spre deosebire de hotelul Hilton de cinci stele din Bucureşti,prima unitate din România afiliată la Hilton, care operează subcontract de management, hotelul Hilton din Sibiu operează subfranciză, ceea ce îi dă posibilitatea proprietarului să îşi aleagăechipa de management.
În hotelul din Sibiu lucrează 130 de angajaţi.
"Nu am făcut disponibilizări, dimpotrivă, am angajat", a spusModrescu. La începutul anului, în hotel lucrau 125 de oameni.Hilton Sibiu operează de un an sub brandul de cinci stele allanţului internaţional Hilton, fiind afiliat în iulie anultrecut.
Dacă din 1997 până anul trecut lanţul Hilton era reprezentat înRomânia doar prin hotelul de cinci stele din Capitală, deţinut deGeorge Copos, anul trecut Hilton a devenit lanţul internaţional cucea mai agresivă strategie de extindere pe piaţa românească, într-operioadă în care piaţa hotelieră s-a aflat în declin. Acum, lanţulinternaţional este prezent cu cinci unităţi afiliate pe piaţalocală, respectiv unitatea de cinci stele Hilton din Capitală,unitatea de cinci stele din Sibiu, dar şi un hotel Doubletree byHilton în Oradea. De asemenea, lanţul hotelier Hilton a mai semnatanul trecut cu un hotel din provincie pentru brandul Hampton şinegocia semnarea altui contract cu un hotel din Ploieşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO