Companii

Hilton pune brandul Double Tree pe un hotel din Capitală

Autor: Mirabela Tiron

02.09.2010, 23:15 132

Lanţul Hilton a afiliat hotelul de patru stele Bucharest CityHotel (fostul Tulip Inn), care operează 88 de camere şi care estecontrolat cu pachet majoritar de libanezul Raafat Sarieddine,proprietarul companiei ce operează magazinele Sony Center.

Acesta este al doilea hotel din Bucureşti care va opera sub unbrand al lanţului Hilton, alături de unitatea de lux Athénée PalaceHilton, controlată de omul de afaceri George Copos.

"Bucharest City Hotel va prelua brandul Double Tree by Hilton înurma contractului semnat", a declarat Adela Cristea, directorul dedezvoltare al Hilton pentru Europa, care şi-a pus brandurile pecinci hoteluri din România.

Până anul acesta, Bucharest City Hotel, cu o cifră de afaceri de1,6 mil. euro şi un profit de 55.000 de euro în 2009, a operat subfranciza lanţului hotelier Golden Tulip. Hotelul de patru stele,situat în apropiere de zona Vitan, este înregistrat pe compania Vis7 Import Export, controlată cu pachet majoritar de către libanezulSarieddine Raafat (cu 75% din acţiuni). Raafat mai deţine, alăturide un alt acţionar, compania New Link, ce operează reţeaua demagazine Sony Center (specializate în electronice) şi care a rulato cifră de afaceri de 9,8 mil. euro anul trecut şi pierderi de131.000 de euro, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO