Companii

Hotel de 4 stele in Cartierul Francez din Bucuresti

02.12.2004, 00:00 408

Compania De Silva Intermed, specializata in importul si distributia de produse alimentare, va finaliza anul viitor construirea unui hotel de patru stele, situat in apropiere de Cartierul Francez din Bucuresti, a declarat ieri presedintele societatii, Virgil Calina.
"Am decis sa ne extindem activitatea si in domeniul hotelier, un sector in plina dezvoltare, mai ales in perspectiva anului 2007, cind Romania va fi membra a Uniunii Europene", a adaugat Calina, care nu a dezvaluit valoarea investitiei pentru acest proiect.
Lucrarile de constructie au inceput in anul 2002, fiind in prezent in faza finisajelor. Unitatea va avea 75 de camere, dintre care cinci apartamente, 11 duble si 53 de camere single.  Cladirea are cinci etaje, doua subsoluri si parter.
Firma De Silva Intermed are un capital social de 3,7 miliarde lei, fiind infiintata in 1992 de cei doi asociati, Virgil Calina si Meda de Silvania Calina.
Anul trecut, firma a avut o cifra de afaceri de 324 miliarde lei si un profit de aproape 25 miliarde lei. In primul semestru din 2004,  De Silva Intermed a inregistrat o cifra de afaceri de 152 miliarde lei.
Compania a stabilit in ultimii ani parteneriate cu peste 50 de furnizori externi de produse, iar din 1997 si-a extins activitatea si in domeniul constructiilor.
Compania importa bere, dulciuri, bauturi alcoolice si racoritoare, alimente, distribuite in marile retele comerciale.
Potrivit datelor Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, in Bucuresti functioneaza in prezent 13 hoteluri clasificate la patru stele.
Pe piata sunt acum destul de putine hoteluri de 3 si 4 stele, expertii de pe piata dar si oficialii apreciind ca vor urma investitii numeroase pe acest segment in urmatorii ani. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO