Companii

Hotelul lui Hagi îşi triplează gradul de ocupare de Paşte

Hotelul lui Hagi îşi triplează gradul de ocupare de Paşte

Autor: Mirabela Tiron

21.04.2011, 23:58 227

Hotelul de patru stele Iaki din Mamaia, aflat în proprietateafostului fotbalist Gheorghe Hagi (foto), va avea 70% din cele 122de camere ocupate în perioada sărbătorilor pascale.
În patru zile de activitate hotelul va încasa cel puţin 12.000 deeuro. După ce primele trei luni au fost mai slabe decât cele deanul trecut în ceea ce priveşte organizarea de evenimente şi gradulde ocupare, pachetul de 560 de lei (136 euro) scos la vânzare aadus hotelului mai mulţi clienţi în extrasezon. Pentru anul acestaoficialii hotelului au bugetat afaceri de 13 milioane de lei (3,2mil. euro), mai mari cu 10% în lei faţă de cele de anultrecut.

"Am avut şi grade de ocupare de 20% în primele trei luni aleacestui an. De Paşte hotelul va avea încasări de câteva mii deeuro", a spus Anca Nedea, directorul general al hotelului. Turiştiise vor caza de vineri şi vor sta în hotel până marţi dimineaţa.Printre clienţii hotelului se numără şi expaţi care îşi vor aducefamiliile la mare.

La cel puţin 12.000 de euro se vor ridica încasările hotelului doardin vânzarea pachetelor pentru Paşte, potrivit calculelor ZF. Laaceastă sumă, în care este inclusă cazarea, micul dejun, brunch-ul,cina festivă şi o excursie la mâ­năstirea Sf. Andrei, se vor adăugaînsă şi încasările generate de serviciile suplimentare pe care levor solicita turiştii în hotel. Printre foştii fotbalişti care maiau afaceri în industria ospitalităţii, pe lângă Gheorghe Hagi, senumără Adrian Ilie, care deţine hotelul Ruia din Poiana Braşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO