Companii

Imofinance se pregateste sa construiasca la Sibiu

13.10.2005, 19:25 22

Grupul financiar clujean Imofinance isi va extinde aria investitiilor la Sibiu, unde va construi pana anul viitor un complex rezidential format din 5 blocuri, in module P plus 3E, investitie ce va depasi 6 mil. euro.

Suprafata construita a complexului va fi de 13.000 de metri patrati, iar cea utila - 9.000 metri patrati. Deocamdata, compania deruleaza un studiu de piata pentru a determina structura fiecarui apartament in parte.

"Apartamentele vor fi compuse din doua si o camera, confort sporit. Inca nu stim care dintre ele vor fi preponderente, asta o vom stabili dupa ce vom afla necesitatile sibienilor", a declarat ieri Geta Dologa, ofiter investitii in cadrul Imofinance. Suprafata unui apartament cu o camera va fi de 42-45 de metri patrati, iar cel cu doua camere se va intinde pe aproximativ 60 de metri patrati. Pretul acestora nu a fost inca stabilit, pentru ca licitatia prin care va fi ales executantul nu a avut loc. Insa, pretul metrului patrat construit nu va depasi valoarea deja existenta in Sibiu, adica 650-700 de euro.

Terenul a fost deja achitat, valoare acestuia fiind de 0,4 mil. euro. "Am ales sa investim acesti bani la Sibiu pentru ca in anul 2007 va fi a doua capitala a Romaniei, cea culturala. In plus, se pare ca dupa Bucuresti si Cluj, Sibiul beneficiaza de cel mai mare avant in ceea ce priveste dezvoltarea pietei imobiliare", a declarat Iosif Pop, presedintele Immofinance. Grupul deruleaza o serie de proiecte si in judetul Cluj, unul dintre acestea presupunand construirea in localitatea Gilau a unui complex rezidential ce necesita investitii de peste 10 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO