Companii

Impact: o treime din profit merge la actionari

29.03.2005, 00:00 33


Compania de constructii si dezvoltare imobiliara Impact Bucuresti va repartiza si in acest an aproximativ o treime din profitul obtinut anul trecut actionarilor sub forma de dividende. Insa spre deosebire de anii anteriori, Impact nu va derula, in paralel cu distribuirea dividendelor, si o majorare de capital prin vanzare de actiuni noi.


Valoarea dividendului brut ar urma sa se situeze astfel in jurul valorii de 280 lei/actiune.


"Vom propune actionarilor ca aproximativ o treime din profitul de anul trecut sa fie distribuit sub forma de dividende la fel ca in ultimii ani", a spus presedintele companiei Ioan Popp. El nu a exclus realizarea unei noi majorari prin subscriere in urmatoarele luni. Popp este principalul actionar al Impact, cu o cota de aproximativ 29% din actiuni.


Impact a realizat anul trecut conform rezultatelor financiare preliminare, un profit net de 4 milioane de euro (162,8 miliarde de lei), in scadere cu 16% fata de anul anterior. Cifra de afaceri a companiei a urcat cu 43% pana la 25,6 milioane de euro (1.039 de miliarde de lei).


Compania a pierdut in ultimele luni ale anului de pe urma deprecierii euro, moneda in care incheia contractele pentru constructia de vile.


Presedintele companiei nu estimeaza pentru acest an o crestere semnificativa a rezultatelor financiare.


"Mediul de afaceri nu este foarte favorabil si trebuie sa fim mai putin optimisti. Daca autoritatile ar fi fost cooperante am fi putut sa ne asteptam la mai mult", a declarat Popp. Impact a anuntat la inceputul acestui an ca renunta la intentia de a construi in Bucuresti din cauza lipsei de cooperare a autoritatilor.


Impact a atras in ultimele luni finantare de pe piata de capital in valoare de aproape 213 mil. euro. Compania a atras de la actionari 4 milioane de euro din vanzarea de actiuni noi.


Pe de alta parte, Impact a realizat in primele saptamani ale acestui an o emisiuni de obligatiuni in valoare de 8,6 milioane de euro cu o scadenta de patru ani. Obligatiunile au fost vandute prin metoda plasamentului privat si au fost achizitionate de un singur cumparator: filiala din Londra a bancii olandeze ING.


Impact intentioneaza sa isi extinda proiectele rezidentiale in zona Bucurestiului, in Constanta, Timisoara, Brasov, Cluj si Sibiu.


Actiunile Impact sunt listate la Bursa de Valori, unde au incheiat ieri ziua la 6.000 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei se ridica la 94 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO