Companii

IMS Health: Piaţa farmaceutică va avea un ritm mediu de creştere de peste 5% în următorii trei ani

Autor: Ioana David

10.11.2010, 18:50 61

Piaţa locală de medicamente va avea un ritm mediu anual decreştere de aproximativ 5,3% potrivit estimărilor firmei decercetare de piaţă IMS Health.

"De la un ritm mediu anual de creştere de 8%, piaţa încetineşteînspre 5%. Pentru moment sectorul public merge în jos, iar cel carear trebui să tragă piaţa în sus este cel privat, unde puterea decumpărare nu este favorabilă", a spus Konstantinos Kofinas, generalmanager al IMS Greece & Adriatic.

Potrivit datelor IMS anul trecut piaţa de medicamente s-aridicat la 2,072 mld. Euro.

La nivel european, pieţele cele mai mari, care generează 56% dintotal sunt Germania, Franţa, Italia, Spania şi Marea Britanie.

Alături de România, o altă ţară cu rezultate foarte bune a fostGrecia, considerată un "El Dorado" până în 2009. Pe fondul unormăsuri rescritice, în prezentat piaţa farmaceutică elenă a trecutpe scădere.

"În România criza se simte cel mai puternic pe piaţa despitale", a mai spus Kofinas, prezent la evenimentul PharmabusinessCongress, organizat de Expand Health.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO