Companii

In asteptarea Ford, dealerii Daewoo lichideaza stocul si se concentreaza pe service

In asteptarea Ford, dealerii Daewoo lichideaza stocul si se concentreaza pe service

In Bucuresti, doar 30 de masini Matiz se mai afla in stocurile dealerilor

30.07.2008, 18:36 36

Reteaua de dealeri a Ford Romania, care a preluat activitatea Daewoo Romania, si comercializeaza pe piata locala modelele marcii coreene asamblate la uzina din Craiova pana la finele lunii mai, se concentreaza pe activitatea de service si pe cea de vanzare a pieselor de schimb.
"In Capitala stocul alocat programului de reinnoire a parcului auto este aproape de sfarsit, iar in termen de maxim o saptamana cel mai probabil se va epuiza. Activitatea dealerilor in prezent se concentreaza atat pe lichidarea stocului existent, dar si pe cea de service si piese de schimb", a declarat Costel Meleanca, sef al centrului zonal Bucuresti si responsabil marketing in cadrul Ford Romania, fosta companie Daewoo Romania.
Potrivit oficialului, pentru cei opt dealeri din Bucuresti mai sunt pe stoc 30 de masini, preponderent modele Matiz, dar si Nubira II, modelul de clasa medie al Daewoo si un monovolum Tacuma, care se comercializeaza in continuare si in Europa de Vest sub denumirea de Chevrolet Tacuma.
Potrivit declaratiilor lui Catalin Gavra, fostul director general al Romcar care la 1 iulie a preluat conducerea TiriacAuto, exista dealeri Daewoo care
si-au manifestat interesul in a deveni concesionari Ford, dar majoritatea acestora necesita investitii suplimentare pentru a respecta standardele retelei Romcar.
"In prezent reteaua de dealeri trece printr-un process de analiza. Jumatate dintre cei opt concesionari Daewoo din Capitala si-au manifestat interesul de a deveni dealeri Ford", a subliniat Costel Meleanca.
Reteaua Romcar, importatorul Ford pe piata locala si parte a Tiriac Holding detine in prezent 38 de dealeri si are ca obiectiv sa ajunga pana la finele anului la un total de 45 de concesionari, potrivit declaratiilor anterioare ale Laurei Andreescu, director de marketing al Romcar.
Printre dealerii care iau in calcul transformarea in dealeri Ford se numara si concesionarul Daewoo Automar din Ploiesti, care in luna ianuarie a acestui an a inaugurat un nou showroom Daewoo cu o suprafata de 250 de metri patrati in urma unei investitii de doua milioane de euro, in conditiile in care complexul are o suprafata totala de 4.000 mp si detine un service cu 30 de posturi de lucru.
"Suntem interesati de a deveni dealer Ford, dar decizia va fi luata in luna septembrie a acestui an, activitatea firmei fiind in prezent concentrata pe service. In prezent mai avem pe stoc trei masini marca Daewoo, in timp ce prin programul "Rabla" am vandut 25 de modele", a spus Diana Ivan, director de vanzari in cadrul Automar.
La nivel national reteaua Daewoo este alcatuita din 72 de showroom-uri cu puncte de vanzare la care se adauga 80 de service-uri autorizate, dintre care 75 de reparatori cu contract.
Ford Motor Company, care a preluat in luna martie a acestui an uzina de automobile din Craiova, va produce, incepand cu vara anului viitor, utilitara usoara Transit Connect, destinata acoperirii cererii de pe piata nord-americana, la care se va adauga din 2010 un model de segment mic, care va fi cel mai probabil fie urmatoarea generatie a lui Fusion sau Fiesta sedan.
In 2012 productia de autovehicule a uzinei craiovene va fi de 300.000 de unitati, dintre care 90% va fi destinata exportului. In 2007, la Craiova, s-au asamblat aproape 19.000 de automobile, in timp ce la capacitate maxima uzina poate produce in prezent 150.000 de autovehicule anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO