Companii

Industriaşul Valer Blidar caută contracte în Peninsula Scandinavă pentru fabrica din Arad: „Negociem vânzarea de vagoane şi tramvaie“

Valer Blidar va începe prin noua companie, Transcarpatic (transportator feroviar de călători) să opereze curse directe pe Arad-Constanţa, în prezent operând călătorii pe Arad-Bucureşti.

Valer Blidar va începe prin noua companie, Transcarpatic (transportator feroviar de călători) să opereze curse directe pe Arad-Constanţa, în prezent operând călătorii pe Arad-Bucureşti.

Autor: Mirabela Tiron

23.05.2017, 00:00 647

Industriaşul Valer Blidar, proprietarul fabricii de material rulant Astra Vagoane Călători din Arad, cu afaceri de 22 mil. euro, s-a orientat către ţările din Peninsula Scandinavă (Norvegia, Suedia, Danemarca) pentru vânzarea de vagoane şi tramvaie.

„Purtăm discuţii cu ope­ra­tori din Peninsula Scan­dinavă pentru a le vinde vagoane şi tramvaie“, a declarat omul de afaceri, care a mers re­cent într-o vi­zită de afa­ceri în trei ţări din peninsulă. În primul trimes­tru din acest an, afacerile Astra Vagoane Călători au fost similare cu cele din perioada si­mi­lară a anului anterior, potrivit omului de afaceri. Compania a produs vagoane pentru Cehia şi tramvaie pentru Cluj-Napoca, unde a câştigat licitaţia. „Avem echipe de vânzări trimise şi în Indonezia şi alte ţări unde putem găsi contracte. Aşteptăm să vedem şi licitaţii în România pentru calea ferată“, a spus omul de afaceri. La început de an, industriaşul a sem­­nat prelungirea contractului pentru li­vrarea de vagoane către operatorul fero­viar din Cehia, iar în acelaşi timp se află în discuţii pentru vânzarea de vagoane şi metrouri de suprafaţă în In­donezia. Anul trecut, Blidar a demarat şi producţia de autobuze şi troleibuze electrice la Arad, o nouă divizie de business, care va contribui la creşterea cifrei de afaceri, după ce în 2015 veni­turile s-au redus de trei ori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO