Companii

INS:Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate întreprinderilor a crescut în ianuarie cu 5,5%

INS:Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate...

Autor: Departamentul Economic

15.03.2016, 09:55 147

Creşterile au fost determinate de avansul înregistrat la activităţile de comunicaţii (+9,9%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+7,5%) şi la activităţile de transporturi (+5,3%). Pe de altă parte, scăderi au înregistrat activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-6,8%) şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-6,6%), se detaliază într-un comunicat de marţi al INS.

Faţă de decembrie 2015, afacerile din servicii de piaţă au scăzut în ianuarie cu 21,2% ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-40,9%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-36,7%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-21,5%), activităţile de comunicaţii (-16,9%) şi la activitǎţile de transport (-15,5%).

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO