Companii

Institutul Cantacuzino se confruntă din nou cu probleme: producţia unor vaccinuri este oprită iar sindicatele sunt nemulţumite de conducere

Institutul Cantacuzino se confruntă din nou cu probleme: producţia unor vaccinuri este oprită iar sindicatele sunt nemulţumite de conducere

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana David

17.04.2012, 11:23 251

Institutul Cantacuzino se confruntă din nou cu probleme privind producţia de vaccinuri, după ce a mai traversat o situaţie similară şi în 2010, atunci fiind vorba despre producţia de vaccin BCG (vaccin pentru copii împotriva tuberculozei). Lucrurile s-au precipitat în ultimele săptămâni după ce sindicatele s-au arată nemulţumite de activitatea noului director general, Radu Dorel Lucian, iar Avocatul Poprului a anunţat că desfăşoară o anchetă proprie.

Potrivit Mediafax, sindicatul Institutului cere demiterea directorului Radu Dorel Lucian, întrucât acesta ar refuza să facă achiziţii, iar toate liniile de producţie fiole sunt închise.

Sindicatul TESA din Institutul a arătat, într-un memoriu remis agenţiei Mediafax, că director general interimar Radu Dorel Lucian a fost repus în funcţie la 15 septembrie 2011, prin ordinul al ministrului Sănătăţii, după ce, în 2009, a fost înlocuit de la conducerea instituţiei, pentru management defecutos.

Totodată, Avocatul Poprului a anunţat că de mai multe luni de zile are în desfăşurare o anchetă proprie în legătiră cu neproducerea unor vaccinuri, ceea ce în opinia instituţiei reprezintă " o încălcare gravă a dreptului fundamental la sănătate prevăzut la art. 34 din Constituţie şi o afectare, într-o anumnită măsură, a siguranţei naţionale a României".

Într-un comunicat de presă al Avocatului Poporului se mai arată că o asemenea stare de lucruri are ca efect pericolul producerii unor epidemii ale căror efecte nu ar putea fi înlăturate în lipsa vaccinurilor.

"Ca urmare, cu costuri foarte mari, vaccinurile care nu se mai produc trebuie să fie achiziţionate de pe piaţa liberă internă şi/sau externă. Consecinţele asupra bugetului sunt şi vor fi evident negative", se mai arată în comunicatul de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO