Companii

Intercontinental nu va mai fi Intercontinental?

13.09.2006, 19:18 35

Actionarii Companiei Hoteliere Intercontinental Romania (CHIR) vor discuta la mijlocul lunii octombrie situatia negocierilor referitoare la contractul de management al hotelului Intercontinental din Bucuresti, actuala colaborare cu lantul international fiind valabila pana la finele acestui an.
Pe ordinea de zi a adunarii generale din 11 octombrie se afla printre altele si prezentarea raportului privind negocierile pentru incheierea unui nou contract.
Variantele avute in vedere sunt continuarea colaborarii cu reteaua Intercontinental, cu care hotelul din Capitala a semnat in urma cu 35 de ani un contract de franciza, sau afilierea hotelului la o alta marca de cinci stele.
Totodata, actionarii vor discuta structura consiliului de administratie condus de Viorel Paunescu.
Principalii actionari ai companiei sunt firma RHIC Holding inregistrata in Luxembourg, cu 49,1%, Lido SA, cu 11,8%, Finmacht, cu 5,1%, si Viorel Paunescu, cu 4,8%. Actionarii RHIC Holding sunt necunoscuti. Viorel Paunescu spune ca este vorba de o familie elvetiana.
Compania Hoteliera Intercontinental Romania are un capital social de 83,35 milioane lei (23 mil. euro) si este la randul ei asociat unic al companiei Hotel Lido Bucuresti, proprietarul hotelului cu acelasi nume din Bucuresti.
Lantul Intercontinental Hotels este prezent in Romania si prin intermediul marcii Crowne Plaza, dar este interesat si de extinderea pe piata cu alte branduri ale sale, cum ar fi Holiday Inn si Express by Holiday Inn. Familia Paunescu a vandut recent hotelul Rex din Mamaia in cadrul unei tranzactii de circa 10 milioane de euro, care a inclus si datoriile unei societati controlate de familia lui Dan Adamescu. Viorel Paunescu are in plan o investitie de 15 mil. euro in renovarea Intercontinental si a hotelului Lido. Conform unor declaratii anterioare, Paunescu nu a exclus varianta afilierii Lido la un lant international dupa incheierea planului de investitii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO