Companii

Investitie de 5 mil. euro intr-un hotel la Tulcea

31.08.2004, 00:00 21

Compania Unita Turism a finalizat recent o investitie de cinci milioane de euro pentru modernizarea hotelului Egreta din Tulcea, unitatea fiind reintrodusa in circuitul turistic la inceputul lunii iulie, a declarat ieri Tiberiu Dima, director de marketing al societatii.
"Lucrarile la Egreta au inceput anul trecut, finantarea investitiei fiind asigurata atit din surse proprii, cit si prin credit bancar. Unitatea a suferit modificari radicale, fiind renovata in totalitate. Pentru primul an de operare mizam pe un grad mediu de ocupare de aproximativ 50%", a adaugat Dima.
Hotelul este clasificat la trei stele si se adreseaza atit turistilor care doresc sa viziteze Delta Dunarii, cit si organizatorilor de evenimente. Unitatea are 68 de camere duble, 14 single si zece apartamente, tarifele variind intre 34 de euro si 64 de euro, inclusiv micul dejun. Sala de conferinte are o capacitate de 40 de locuri.
Compania Unita Turism este actionar majoritar la 14 societati hoteliere? totalizind 30 de structuri de cazare, aflate in curs de fuziune. Noul grup se va numi probabil Unita Turism Holding si va avea ca actionar majoritar Unita Turism, societatea detinuta in proportie de 99% de Josef Goschy.
Unita Turism anticipeaza pentru acest an o cifra de afaceri consolidata de 10 milioane de euro, dupa ce in 2003 a atins nivelul de opt milioane euro.
Unita Turism a fost fondata de omul de afaceri Josef Gaushy, un roman plecat in Germania care a infiintat compania de asigurari Unita. Unita, care a investit mult in hoteluri, a fost cumparata ulterior de austriecii de la Wiener Staedtische. Achizitia nu a inclus si hotelurile.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO