Companii

Investitii de 5 mil. euro in vin

04.11.2005, 21:01 18

Compania viticola Mold Vin Trading a investit anul acesta aproximativ 5 mil. euro in constructia si utilarea unei unitati de productie la Ceptura, in judetul Prahova, iar pana la mijlocul anului 2007 intentioneaza sa mai investeasca inca 5 milioane de euro in cumpararea de plantatii, distributie si promovare. "Un milion de euro au provenit din fonduri SAPARD, restul fiind reprezentat de fonduri proprii", a declarat Dan Birsa, directorul de vanzari al companiei.

Conform informatiilor furnizate de companie, aceasta este cea mai mare investitie SAPARD din domeniul viticol. Fabrica de la Ceptura are o capacitate maxima de 10 milioane de sticle pe an, spatiul de prelucrare primara a strugurilor, depozitul si cele doua linii de imbuteliere a vinului intinzadu-se pe o suprafata de 13.000 de metri patrati. O parte din productia de aici va fi directionata catre export, fiind vizata in special piata ruseasca. In 2006, compania mizeaza pe vanzari de 5 milioane de euro la nivelul pietei romanesti.

Intrarea pe piata romaneasca vine intr-un moment dificil pentru producatorii autohtoni, care au anuntat productii cu 50% mai scazute fata de 2004 si preturi mai mari incepand chiar cu luna noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO