Companii

Investitiile in imobiliare ale Meinl European Land ar putea depasi 750 mil. euro pana in 2010

24.08.2007, 18:11 16

Compania imobiliara Meinl European Land, inregistrata in insulele Channel, langa Marea Britanie, avea la sfarsitul primului semestru in faza finala de analiza realizarea a sase proiecte in Romania, valoarea investitiilor alocate fiind estimata la 627 mil. euro.
Investitiile Meinl in Romania s-ar putea ridica astfel la circa 750 mil. euro, pana in 2010. La nivelul regiunii Europei de Sud-Est, compania analizeaza realizarea a 16 proiecte, pentru care Meinl a prevazut investitii de 1,6 mld. euro. Cele mai multe proiecte sunt in Rusia si Romania, cate sase, restul investitiilor urmand sa fie realizate in Ucraina si Turcia, cu cate doua proiecte fiecare, se arata in raportul financiar semestrial al companiei.
Valoarea de piata a acestor proiecte este estimata la 2,2 mld. euro pana in 2010.
"Pietele principale de investitii ale Meinl European Land - Rusia, Turcia, orasele secundare din Polonia, Uncraina si Romania - se confrunta cu o lipsa de proiecte comerciale disponibile pentru vanzare. De aceea, compania s-a implicat in dezvoltarea propriilor investitii. In plus, randamentele obtinute din realizarea de proiecte le depasesc semnificativ pe cele generate de achizitia de proiecte finalizate", se arata in raportul Meinl.
Pe piata din Romania, Meinl are in curs de realizare, pana in 2010, doua proiecte, pentru care investitiile totalizeaza 91 mil. euro. Meinl European Land a intrat pe piata in 2004, cand a preluat pentru 20 mil. euro proiectul Militari Shopping Center, dezvoltat de compania belgiana Liebrecht & WooD, cu o suprafata de 9.000 mp.
La sfarsitul lunii iunie, proiectul Militari a fost evaluat la 42,1 mil. euro, potrivit companiei.
Dezvoltatorul a anuntat ca va investi in doua centre comerciale, la Constanta si la Arad, planurile Meinl vizand constructia a noua alte proiecte de retail, in valoare de 700 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO