Retail&Agrobusiness

Ioan Simion, proprietarul Agroserv Confind, vrea să înfiinţeze o fermă de animale pentru a-şi valorifica superior producţia de cereale

Ioan Simion, proprietarul Agroserv Confind, vrea să...

Autor: Roana Rotaru

03.08.2017, 15:46 185

Agroserv Confind, o compania controlată de producătorul de echipamente pentru industria petrolieră Confind din Câmpina, şi-a propus să înfiinţeze o fermă de animale pentru a-şi valorifica superior producţiile de cereale şi seminţe oleaginoase obţinute în ferma Agroserv Confind. Intenţia proprietarului fermei, Ioan Simion,  este de-a  construi un întreg lanţ de producţie în jurul Agroserv Confind, potrivit reprezentanţilor companiei.

Agroserv Confind a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 497.000 lei, înregistrând o pierdere de aproape 500.000 lei, compania având doar doi angajaţi, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

„În loc să vinzi grâu, floarea-soarelui, cereale companiilor străine – care, e drept, îţi plătesc după câteva zile –, fie direct de pe câmp, fie din silozul tău, după câteva luni, mai bine însilozezi produsul după recoltare şi îl consumi în ferma ta de animale”, a spus Ioan Simion, proprietar Confind.

Agroserv Confind a obţinut anul acesta un randament de peste 5,3 tone la hectar la cultura de grâu, o producţie de care proprietarul companiei se declară mulţumit. Preţul de valorificare al producţiilor nu este însă la fel de satisfăcător, potrivit reprezentantului companiei.

„În cei patru ani de când am demarat afacerea în agricultură, am învăţat că dacă e ploaie, se obţin recolte mari, bune, dar preţul la cereale scade simţitor. În schimb, dacă e secetă, preţul e bun, însă producţia e mică. Deci, fermierul nu prea are de unde câştiga sau, mai exact, cum să facă o marjă de profit care să-i asigure resurse suficiente pentru o dezvoltare sănătoasă a afacerii”, spune antreprenorul.

În 2017, Agroserv Confind a cultivat pe cele 250 de hectare grâu şi floarea soarelui, în zona Balş, judeţul Olt. Compania deţine silozuri cu o capacitate de stocare de 8.000 de tone şi propria flotă de maşini agricole, potrivit reprezentanţilor companiei.

Confind a investit iniţial în cele 250 de ha de teren comasat 100% aproximativ 5 milioane de lei. Au urmat alte 6,5 milioane de lei, investite în silozuri, rampe cu dispozitive de cântărire şi alte utilaje agricole, portivit sursei citate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO