Companii

Ion Grecu primeşte avizul Concurenţei pentru vânzarea Elcomex

Autor: Roxana Petrescu

01.11.2010, 23:39 61

Consiliul Concurenţei a avizat operaţiunea de preluare a ElcomexEN, unul dintre cei mai importanţi traderi cu energie la nivellocal, de către grupul energetic elveţian Repower, tranzacţie carea avut loc în luna iulie. Prin acest deal, omul de afacericonstănţean Ion Grecu, proprietarul grupului de firme Elcomex, dincare face parte şi Elcomex EN, a vândut 80% din acţiunile pe carele deţinea în cadrul traderului de energie către Repower, valoareatranzaţiei fiind de 15,5 milioane de euro potrivit unor datepublicate în Monitorul Oficial.

"Analiza efectuată de către Consiliul Concurenţei a ilustrat faptulcă deşi această concentrare economică cade sub incidenţa Legiiconcurenţei, nu există îndoieli serioase privind compatibilitateaoperaţiunii cu un mediu concurenţial normal, nu are ca efectînlăturarea, denaturarea sau restrângerea semnificativă aconcurenţei", spun reprezentanţii Consiliului Concurenţei. IonGrecu este descris de presa constănţeană ca fiind unul dintre ceimai bogaţi oameni de la malul mării, care se bucură de un largsprijin politic şi care este cunoscut mai ales prin contractele pecare firmele sale le derulează cu centrala nucleară de laCernavodă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO