IPSO Agricultură: „Tinerii nu merg la şcoli profesionale pentru că părinţii nu îi îndrumă spre acest tip de învăţământ“

20 iun 2017 Autor: Mihaela Pascari

Lipsa acută de meseriaşi din piaţa muncii ar putea fi rezolvată dacă părinţii şi-ar îndruma copiii spre şcolile de meserii care li se potrivesc în funcţie de abilităţile pe care le au.

„Tinerii nu îşi doresc să se înscrie la şcoli profesionale nu neapărat pentru că nu vor, ci pentru că părinţii nu îi îndrumă spre acest tip de învăţământ, în ciuda faptului că mulţi locuiesc în zonă rurală“, a spus Iolanda Picoti, directorul de resurse umane în cadrul IPSO Agricultură, unul dintre cei mai importanţi distribuitori de utilaje agricole şi piese de schimb.

Într-adevăr, absolvenţii de clasa a VIII-a sunt influenţaţi de părinţi atunci când sunt puşi în faţa deciziei de a alege între cursurile unei şcoli profesionale sau ale unui liceu teoretic, iar tendinţa tinerilor de a evita şcolile profesionale şi de a merge cu orice preţ la un liceu teoretic se reflectă şi în rezultatele de la bacalaureat, care sunt an de an tot mai slabe.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.06.2017

 
Cuvinte cheie:
IPSO Agricultura
, tineria
, scoli profesionale
, invatamant
, absolventi
, liceu
, agricultura
, piata muncii
, resurse umane
, elevi
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide