Companii

Israelienii construiesc locuinte de 500 mil. euro in Aviatiei

26.10.2007, 18:25 63

Grupurile israeliane Housing & Development si Red Sea Group vor dezvolta, prin intermediul unor firme infiintate in Romania, doua proiecte rezidentiale, cu un total de 4.000 de apartamente, in zona Aviatiei din Bucuresti, investitia alocata constructiilor fiind estimata la peste 500 de milioane de euro.
"Am infiintat doua firme, Aviatiei Park Development si Red Sea Rom, unde Housing & Development si Red Sea Group detin participatii egale, si dorim sa dezvoltam doua ansambluri de locuinte, in apropiere de strada Avionului din zona Aviatiei, pe un teren de 125.000 de metri patrati", a declarat Joseph Druckman, unul dintre administratorii celor doua firme inregistrate in Romania.
Suprafata construita a celor doua complexuri va fi de circa 400.000 de metri patrati, urmand sa fie dezvoltate peste zece imobile cu regimuri de inaltime de 14 sau 15 etaje.
"In total vor fi 4.000 de apartamente, dintre care proiectul dezvoltat prin intermediul firmei Red Sea Rom va cuprinde 3.000 de locuinte. Prin intermediul firmei Aviatiei Park Development vor fi construite 1.000 de apartamente. Pentru ambele proiecte vom investi peste 500 de milioane de euro", a spus Druckman.
Pentru achizitia terenurilor, in suprafata de 100.000 de metri patrati si respectiv 25.000 de metri patrati, companiile au platit in total 45 de milioane de euro.
Terenul de 100.000 de metri patrati a fost achizitionat de la firma Industrialexport pentru 35 de milioane de euro.
Druckman a mentionat ca va fi dezvoltat si un parc cu o suprafata de 40.000 de metri patrati.
Dezvoltarea proiectelor va fi inceputa anul viitor, urmand ca in perioada urmatoare sa fie eliberat Planul Urbanistic Zonal.
"Vom incepe lucrarile intr-o jumatate de an sau chiar un an, dar cu siguranta in anul 2008. Constructia va fi finalizata in cel putin 5-7 ani, iar pentru finantarea investitiei vom aloca atat surse proprii, cat si credite, pe care le vom accesa de la banci din Romania", a adaugat reprezentantul dezvoltatorilor israelieni.
Locuintele vor fi destinate clientilor cu venituri medii-superioare si vor fi vandute cu peste 1.500 de euro pe metrul patrat, fara TVA.
Housing & Construction Limited este unul dintre cele mai importante grupuri de constructii din Israel, fiind implicat in proiecte de constructii civile si de infrastructura in intreaga lume. In Romania, grupul este prezent prin intermediul diviziei de dezvoltare si constructii pe piata internationala Solel Boneh International.
Red Sea Group are in curs de constructie, detine si administreaza proprietati in Statele Unite ale Americii, Israel, Europa si Africa de Sud. De asemenea, grupul activeaza pe segmentul hotelier, avand hoteluri in mai multe tari, printre care Olanda si Anglia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO