Companii

Italsofa: business de 39 mil. euro dupa primul semestru

03.10.2006, 18:48 42

Producatorul de canapele Italsofa Romania, parte a grupului italian Natuzzi, a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 39 de milioane de euro, in crestere de 39,1% fata de nivelul de 28 de milioane de euro din perioada similara a anului 2005, a declarat vicepresedintele companiei, Francesco Stasolla.
"Evolutia se datoreaza majorarii cantitatilor livrate pe pietele externe si imbunatatirii performantelor colaboratorilor Italsofa Romania", a afirmat Stasolla.
Producatorul de canapele a consemnat anul trecut o cifra de afaceri de circa 225 de milioane de lei (64 de milioane de euro), in crestere cu 20%, la un profit diminuat cu 1,7%, la 36,9 milioane lei (circa 10 milioane de euro).
Italsofa are programata pentru 2006 finalizarea lucrarilor pentru cresterea capacitatii de productie a fabricii de la Baia Mare, proiectul in valoare de circa cinci milioane de euro fiind initiat anul trecut.
Natuzzi produce canapele din piele si microfibra, avand activitati, de asemenea, in domeniul procesarii bustenilor si a lemnului.
Fabrica de la Baia Mare are o suprafata de 65.000 de metri patrati si o capacitate de productie zilnica de aproximativ 2.300 de locuri (unitatea de masura la vanzarea unei canapele).
Italsofa exporta 99% din productie, avand un singur client pe piata romaneasca, Linea Mex. Potrivit lui Stasolla, ponderea exporturilor se va mentine in perioada urmatoare, iar grupul italian ar putea intra si pe piata de retail din Romania.
Natuzzi are fabrici in Italia, Brazilia, China si Romania, realizand anual vanzari de circa 900 de milioane de euro. Grupul este listat la bursa din NewYork.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO