Companii

Jérôme Olive, la final de mandat la Dacia: Am plâns când am venit, acum plâng că plec

Jérôme Olive, la final de mandat la Dacia: Am plâns...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

17.12.2013, 21:05 3690

Jérôme Olive, cel care-i predă la finalul acestei luni „ştafeta“ Dacia unui alt executiv francez, Nicolas Maure, spune că pleacă trist de la conducerea companiei pe care a lăsat-o cu afaceri de 2,9 miliarde de euro şi pe prima poziţie în topul exportatorilor din România.

„Venind nu ştiam exact la ce să mă aştept deşi România este o ţară mare, o ţară importantă din Uniunea Europeană, dar o ţară la celălalt capăt al Europei comparativ cu Franţa. Acum după patru ani în care s-au strâns amintiri profe­sionale şi personale aici, pot spune că plec trist şi emo­ţio­nat“, a declarat Jérôme Olive la ultima conferinţă în calitate de director general al Automobile Dacia. El a fost promovat în funcţia de director industrial al Renault pentru regiunea Europa, având de această dată în subordine uzinele vest-europene ale grupului francez.

În cei patru ani în care Jérôme Olive a condus operaţiunile celui mai mare exportator român, Dacia a produs la Mioveni 1,31 milioane de maşini, iar nivelul cel mai ridicat al producţiei s-a înregistrat în 2011. Atunci s-a atins un nivel record de 341.000 de unităţi produse.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO