Companii

Jolidon a luat 10% din LCS Conf

25.09.2006, 19:51 23

Gabriel Cirlig, proprietarul companiei Jolidon, unul dintre principalii producatori de confectii din Romania, a achizitionat 6,99% din actiunile LCS Conf (fosta Flacara) Cluj-Napoca, de la SIF Moldova, omul de afaceri clujean detinand prin intermediul Jolidon 10,7% din actiunile companiei din Cluj.
Tranzactia, in valoare de un milion de lei (285.000 de euro), a avut loc saptamana trecuta pe piata RASDAQ.
Contactat de ZF Transilvania, Gabriel Cirlig a declarat ca nu intentioneaza sa se implice in activitatile LCS Conf si ca a achizitionat pachetul de actiuni cu titlu de investitie.
LCS Conf este in curs de divizare, de companie urmand sa se separe doua alte societati, una care va prelua o serie de active imobiliare, LCS Imobiliar, si o alta specializata in activitati comerciale, LCS Comercial.
Divizarea va fi simetrica, actionarii actuali ai companiei urmand sa detina in cele trei societati participatii identice cu cele detinute.
Din cauza divizarii, actiunile sunt suspendate de la tranzactionare. La ultimul pret din piata, de 87 lei/actiune, la care Jolidon a cumparat pachetul de actiuni, valoarea companiei era de 4 milioane de euro, dupa ce actiunile au urcat cu 190% in ultimele doua luni.
LCS Conf, fosta fabrica Flacara, are ca actionar majoritar societatea romano-germana Leotex Industries, care detine aproape 54% din capital.
LCS Conf a realizat pe primele sase luni ale anului o cifra de afaceri de 3,2 milioane de euro (11,7 milioane de lei), valoare reprezentand o scadere de 3,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand acest indicator s-a cifrat la 3,3 milioane de euro (12,1 milioane de lei).
"Scaderea indicatorilor financiari se datoreaza in primul rand fluctuatiei valutare, dar si fenomenului de migratie a fortei de munca. De asemenea, au crescut costurile materiei prime", a declarat pentru ZF Transilvania Vasile Leordean, director general al LCS Conf.
Cirlig a infiintat afacerea Jolidon, una dintre putinele marci romanesti prezente pe pietele externe, si a a achizitionat tot de pe RASDAQ in 2004 o alta companie producatoare de textile, Argos, firma fiind integrata in Grupul Jolidon, pentru care produce in exclusivitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO