Companii

Kinga Daradics, MOL România: Ne continuăm strategia de extindere, chiar dacă piaţa va stagna anul acesta

Kinga Daradics, MOL România: Ne continuăm strategia de...

Autor: Roxana Petrescu

20.01.2014, 00:08 192
MOL România, al patrulea jucător ca dimensiune de pe piaţa petrolieră locală, a deschis trei noi benzinării de la începutul anului şi spune că va merge mai departe cu strategia de extindere, astfel ca în 2015 compania să controleze 15% din segmentul de profil. Extinderea MOL are loc chiar şi în contextul în care cel mai bun scenariu pentru anul acesta pentru cererea de carburanţi la nivel de piaţă ar fi stagnarea.
 
 
„Sper ca anul acesta piaţa măcar să stagneze“, spune Kinga Daradics (33 de ani), CEO & country chairman al MOL România. Ea a menţionat că anul trecut vânzările de carburanţi la nivel de piaţă s-au redus cu 2% în volume, dar chiar şi aşa MOL a reuşit să vândă în România cu 7% mai multă benzină şi motorină, după cum arată raportul financiar al grupului petrolier ungar la nouă luni. 
 
„Au fost mai mulţi factori care au generat această evoluţie. În primul rând a fost extinderea numărului de benzinării. Anul trecut am deschis opt noi puncte de alimentare. Apoi am lucrat pe partea de promoţii, dar am şi diversificat oferta pe segmentul business to business“, spune cel mai tânăr CEO din industria petrolieră locală.
 
Dacă ritmul de creştere al vânzărilor s-a menţinut până la finalul anului 2013, MOL România ar putea intra în clubul companiilor „miliardare în euro“, ţinând cont de faptul că în 2012 compania a terminat anul cu o cifră de afaceri de 930,8 mil. euro (4,1 mld. lei), în creştere cu peste 25% faţă de 2011. În plus, MOL a obţinut în 2012 un profit net de 17 mil. euro (76,1 mil. lei) după ce compania finalizase anul 2011 cu o pierdere de peste 3 mil. euro în urma amenzii primite de la Consiliul Concurenţei. Compania nu a oferit cifre privind evoluţia afacerilor şi a profitului net pentru 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO