Companii

Kraft inchide fabrica de la Brasov si da 440 de oameni afara

12.11.2008, 15:25 105

Kraft Foods Romania, cel mai mare jucator de pe piata ciocolatei, cu afaceri de 137 mil. euro anul trecut, va inchide pana la sfarsitul lui 2009 fabrica de ciocolata din Brasov, in care lucreaza 440 de persoane, aceasta fiind singura unitate de productie a companiei in Romania.

Kraft produce la Brasov marcile Poiana si Africana, o mare parte a productiei acestor branduri urmand sa fie preluata de filiala grupului din Bulgaria.
Decizia Kraft, cea mai importanta din industria bunurilor de larg consum in acest an din punctul de vedere al numarului de angajati disponibilizati, vine dupa ce in urma cu doi ani compania a vandut marcile Sugus si Silvana catre Kandia-Excelent (actuala Cadbury Romania) pentru 10 mil. euro.
Reprezentantii filialei locale a grupului Kraft sustin ca aceasta decizie nu este un rezultat al crizei financiare, ci al imposibilitatii de a creste capacitatea de productie a fabricii. "Din cauza limitarilor de spatiu in cladirile existente si a locatiei unitatii de productie Kraft in mijlocul orasului, cresterea capacitatii de productie la Brasov nu este o optiune viabila", a declarat Lachlan Grave, director general al Kraft Foods Romania.
Cei 440 de angajati de la Brasov, care reprezinta 65% din efectivul total al companiei, vor primi plati compensatorii, valoarea acestora nefiind insa facuta publica in acest moment.
Restructurarile initiate in acest an de companii precum Coca-Cola, Colgate-Palmolive, Friesland, Nestle si cel mai recent Kraft Foods afecteaza aproape 1.500 de salariati, potrivit datelor centralizate de ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO