Companii

La Fântâna a luat un împrumut de 34 de milioane de euro de la Erste Bank

La Fântâna a luat un împrumut de 34 de milioane de...

Autor: Ana Maria Petcana

08.08.2013, 22:26 501

Furnizorul de apă îmbuteliată în sistem watercooler La Fântâna a contractat la sfârşitul lunii iulie un împrumut de 34 milioane euro de la Erste Group Bank, pentru care a garantat cu bunurile, conturile, poliţele de asigurare, contractele şi marca. „Contractul de ipotecă asupra universalităţii bunurilor mobile prezente şi viitoare ale debitorului (contractul de ipotecă) a fost încheiat la data de 5 august 2013 în vederea garantării obligaţiilor datorate de La Fântâna (debitorul ipotecar) şi/sau de către o parte obligată (astfel cum acestea sunt definite în contractul de credit) prin contractul de ipotecă, contractul de facilităţi de credit încheiat la data de 30 iulie 2013 între, printre alţii, de debitorul ipotecar, în calitate de împrumutat, şi Erste Group Bank AG, în calitate de finanţator iniţial, aranjor, parte cocontractantă de hedging, agent şi agent de garanţie (contractul de credit) prin care banca a agreat să pună la dispoziţia debitorului ipotecar facilităţi de credit la termen şi de tip revolving în sumă maximă principală de 34 milioane euro“, potrivit datelor din Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare.

Valoarea estimată a tuturor obligaţiilor garantate este de 51 de milioane euro. Oficialii companiei nu au dorit să comenteze informaţia. În prezent, Innova Capital deţine 75,5% din acţiunile La Fântâna. Anul trecut, La Fântâna a raportat o creştere cu 21% a cifrei de afaceri, comparativ cu 2011, la 101,2 mil. lei (22,7 mil. euro), şi un profit net cu 17,7% mai mare, de 11,4 mil. lei (2,56 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO