Companii

La o cafea cu Frank Hajdinjak, CEO al E.ON în România

La o cafea cu Frank Hajdinjak, CEO al E.ON în România

Autor: Iuliana Roibu

18.10.2010, 23:55 345

A opta ediţie "Meet the CEO" va aduce faţă în faţă, în cadrulunui eveniment restrâns, oameni de afaceri şi executivi cu unuldintre cei mai importanţi expaţi din businessul românesc, FrankHajdinjak, director executiv al companiilor E.ON din România, carecoordonează un business de peste un miliard de euro.

În octombrie 2010 se împlineşte un an de la unificarea afacerilorE.ON în România şi de la preluarea conducerii acestora de cătreFrank Hajdinjak, actualul CEO al E.ON România. Grupul nemţesc deutilităţi a intrat în România în urmă cu şase ani, odată cucâştigarea licitaţiilor pentru privatizarea Electrica Moldova,respectiv a Distrigaz Nord. Cele două companii au funcţionat desine stătător pănă în 2009, când a fost decisă unificarea lor, princare a rezultat un grup cu afaceri de peste 1 miliard de euro anultrecut. Frank Hajdinjak face parte din prima echipă de executividin E.ON venită în România, în 2004.

Până în 2004 a lucrat în cadrul E.ON Ruhrgas AG la Essen, înGermania, ocupând diferite funcţii de conducere în cadruldepartamentelor de IT, controlling, management şi consul­tanţă.Hajdinjak este de profesie econo­mist, absolvind în 1988 Facultateade Administrare a Afacerilor la Universitatea din Münster. De lavenirea în România, a ocupat funcţia de preşedinte al Consiliuluide Administraţie în cadrul E.ON Gaz Distribuţie, fiind responsabilcu coor­donarea activităţilor E.ON la nivel local pe piaţa de gazenaturale. Odată cu unificarea afacerilor E.ON, managerul în vârstăde 47 de ani a preluat şi coordonarea diviziei de energieelectrică, precum şi proiectele de investiţii planificate decompanie.

Pentru 2009, bugetul de investiţii al E.ON a fost redus atât pefondul crizei economice, dar şi din cauza faptului că cele maimulte dintre proiectele E.ON - în parteneriat cu statul român - austagnat. În cadrul evenimentului "Meet the CEO", Frank Hajdinjak vapovesti expe­rienţa sa profesională şi va discuta despreprovocările pe care le generează businessul cu utilităţi,considerat unul dintre cele mai stabile şi mai profitabile domeniipentru anii următori. "Meet the CEO" este gândit ca un momentoportun pentru un public restrâns de a avea acces la o discuţieliberă cu membri importanţi ai comunităţii de business din România.Evenimentul va cuprinde două etape: o prezentare susţinută de CEO,în care acesta va împărtăşi sfaturi, idei şi expe­rienţesemnificative din cariera sa, urmată de o sesiune de întrebări şirăspunsuri. Mai multe detalii despre ediţiile anterioare ale "Meetthe CEO", dar şi despre proiectele viitoare sunt disponibile pewww.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO