Companii

LaborMed: Polonia ne salveaza cash-ul

04.03.2010, 23:11 22

Producatorul de medicamente LaborMed, detinut de fondul deinvestitii Advent International, estimeaza in acest an vanzari deaproximativ 8 mil. euro pe piata poloneza, principala piata externaa companiei. Producatorul a intrat in Polonia anul trecut odata cuachizitia brandurilor companiei Ozone, care avea o prezentaregionala.

"Este un climat mult mai stabil, o piata mare si avem multeproduse in curs de inregistrare aici. Principalul avantaj este decash. Avem termene de plata mult mai avantajoase comparativ cuRomania, unde situatia este catastrofica", a spus Stephen Stead,CEO al LaborMed.

Polonia va genera in acest fel circa 11% din cifra de afaceritotala a companiei estimata in 2010 la circa 70 mil. euro. Intotal, exporturile LaborMed vor ajunge in acest an la 15% din cifrade afaceri fata de 6% in 2009. Compania mai are activitati si inBulgaria, Ungaria, Cehia si Slovacia.

In urmatorii doi-trei ani prezenta internationala a companiei vagenera minimum 25 mil. euro. Advent a cumparat LaborMed in 2008 inurma unei tranzactii de peste 120 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO