Companii

Lantul de fast-food Pretzels Plus intra pe piata

17.11.2004, 00:00 39

Iresine Trade Company va dezvolta in Romania, din primavara anului viitor, o retea de restaurante de tip fast-food sub marca Pretzels Plus, dupa ce a incheiat un acord de licenta exclusiv pentru aceasta marca cu firma Pretzels Plus din Statele Unite ale Americii.
"Primul fast-food de acest tip va fi deschis in martie 2005, in cadrul City Mall din Bucuresti. Planurile pentru anul viitor vizeaza deschiderea altor 2-3 unitati Pretzels Plus in mari centre comerciale din Capitala, urmind ca ulterior sa dezvoltam o retea bazata pe franciza, care sa acopere orasele importante", a declarat directorul Iresine Trade Company, Dan Iordachescu.
Firma a incheiat contractul de licenta cu Pretzels Plus in urma cu o luna.
Dezvoltarea retelei in sistem de franciza cu partenerii din tara va incepe la jumatatea anului viitor. Potrivit lui Iordachescu, firma a primit deja oferte din partea unor societati din Brasov, Constanta, Timisoara, Iasi, Pitesti si Cluj.
Investitia maxima pentru un astfel de fast-food se ridica la 100.000-110.000 euro, dar poate fi mai redusa, in functie de dimensiunea localului.
Finantarea pentru deschiderea primului magazin a fost asigurata din surse proprii si un credit bancar.
"Produsele vindute de noi vor fi fabricate dupa o reteta proprie a partenerilor din SUA. Aluatul special va fi folosit atit la covrigi, cit si la alte produse, precum pizza, hamburger si hot-dog. Clientul va putea opta pentru diferite combinatii, dulci sau sarate, servite cu covrigei", a  adaugat Iordachescu.
 Materia prima va fi importata pentru inceput din SUA, urmind ca ulterior sa fie produsa la unitatea din Bucuresti.
Romania este prima tara din afara SUA in care compania americana va fi reprezentata, ca parte a strategiei sale de extindere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO