Companii

Lantul Hilton va afilia al treilea hotel, la Oradea

28.10.2009, 23:14 157

Lantul hotelier Hilton, care este prezent in Romania prinhotelul de cinci stele controlat de George Copos in centrulCapitalei si unitatea din Sibiu, detinuta de Nicolae Minea, vaafilia a treia unitate la Oradea, un hotel cu 147 de camere, incare actionarul, SIF Banat-Crisana, a investit in jur de 10 mil.euro.

Hotelul administrat de compania Calipso Oradea va opera subbrandul DoubleTree by Hilton, folosit de hoteluri clasate la patrusi cinci stele.

"Consiliul de administratie al SIF Banat-Crisana a hotaratsemnarea contractului cu lantul hotelier Hilton. Hotelul va fideschis in septembrie anul viitor", a declarat Rodica Clodnitchi,managerul de portofoliu in cadrul Sif Banat-Crisana.

Reprezentantii companiei anuntau initial ca hotelul va aveacinci stele, insa nu au confirmat daca aceasta clasificare ramanevalabila.

Hotelul din Oradea va fi primul hotel care va aduce acest brandin Romania. Firma Calipso Oradea are afaceri de 2,2 mil. euro,potrivit datelor de pe mfinante.ro.

"Nu putem sa dezvaluim negocierile pe care le purtam decat dupace se semneaza contractele. Vom avea o conferinta de presa incurand", a declarat Adela Cristea, directorul de dezvoltare alHilton pentru Europa.

Reprezentantii hotelului au fost asistati in procesul deafiliere de casa de avocatura Musat & Asociatii. "Contractul demanagement semnat ieri reafirma interesul lanturilor hoteliereinternationale de a se extinde pe piata locala, in zone din afaraBucurestiului, insuficient dezvoltate pana acum", a spus IulianaCraiciu, avocat asociat in cadrul Musat & Asociatii sicoordonatorul echipei de proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO