Companii

Laurentiu Scheusan, fostul sef al Actavis, cauta sa cumpere medicamente locale pentru compania americana Alvogen

Laurentiu Scheusan cauta sa cumpere medicamente locale pentru Alvogen
20.01.2010, 23:15 1053

Laurentiu Scheusan, fostul director general al producatoruluilocal de medicamente Actavis, care din acest an a preluatconducerea biroului local al companiei americane Alvogen, spune cain acest moment prioritatea sa este crearea portofoliului firmei,si este interesat de achizitia de produse sau autorizatii de punerepe piata.

Alvogen isi construieste echipa cu care va activa pe o piata amedicamentelor de circa 1,8 mld. euro.

"Prioritatea este crearea portofoliului de produse. Pentruaceasta cautam cele mai rapide solutii de a avea produseleinregistrate, prin aceasta intelegand chiar si achizitii de produsesau autorizatii de punere pe piata de la produsele dejainregistrate. Al doilea obiectiv este crearea echipei de managementsi vanzari pentru ca estimez ca in a doua jumatate a anului sa avemdeja produse inregistrate", a spus Scheusan pentru ZF.

El a renuntat in vara la conducerea Actavis Romania, producatordetinut de grupul islandez cu acelasi nume. Presedinte executiv siunul dintre actionarii Alvogen, Robert Wessmann a lucrat si el incadrul companiei islandeze, unde a ocupat pozitia de CEO.

O pauza necesara pentru reincarcareabateriilor

"Am ales Alvogen pentru ca este o provocare noua, in caretrebuie sa construiesc o echipa de la zero, de data aceasta nu doarca simplu angajat, ci si ca actionar in compania din Romania. In aldoilea rand, board-ul Alvogen este format din oameni pe care iicunosc foarte bine (...). Provocarea este cu atat mai mare cu catconditiile pietei s-au schimbat, competitia, constrangerilebugetare fiind mult mai puternice in comparatie cu opt - zece aniin urma", a mai spus Scheusan.

El a precizat ca dupa plecarea de la Actavis a refuzat din startorice discutie cu head-hunteri sau oferte directe pentru ca "aveamnevoie de o pauza de sase luni aboslut necesara pentru reincarcareabateriilor".

Directorul general al Alvogen Pharma afirma ca in urmatorii doiani vrea sa creeze un portofoliu de peste 50 de medicamente dinarii precum oncologia, bolile cardiovasculare, neurologice,infectioase, gastroenterologice.

"Pentru 2011 am un plan de 10 milioane de dolari, in conditiilein care targetul nostru de inregistrari si aprobare a pretuluidecurge asa cum ne-am propus", a spus Scheusan.

O echipa de 60 de oameni in doi ani

Firma pe care compania americana a inregistrat-o in Romania senumeste Alvogen Pharma, iar consiliul director este format din treipersoane: Doug Drysdale, CEO al Alvogen Group, Kevin Bain, CFO alAlvogen Group si Leurentiu Scheusan.

In perioada urmatoare compania va derula o perioada de selectiasi angajare pentru departamentele-cheie, iar pana la mijloculanului 2011 Scheusan spune ca echipa va ajunge la 60 de oameni.

In sfera investitiilor antreprenoriale, Scheusan afirma ca areun proiect de familie demarat in 2008 numit Coris Pharma, prin carederuleaza contracte de consultanta in afaceri, contracte demarketing si promovare de produse farmaceutice. "Consultantafarmaceutica ramane un business de nisa inca neexploatat lacapacitate maxima si estimez ca in viitor tot mai multe companii sevor orienta spre externalizarea unor servicii."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO