Companii

Lemet, profit din mobila de 3,8 mil. euro

11.04.2006, 00:00 12

Producatorul de mobila Lemet din Campina estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 18,3 milioane de euro, in crestere de la 11,8 de milioane de euro anul trecut.

"Cresterea va veni pe de o parte din folosirea intensiva a capacitatii actuale, dar si pe investitiile pe care le vom pune in functiune anul acesta", a declarat Alexandru Rizea, directorul general al companiei.

Profitul net obtinut de companie in 2005 s-a ridicat la 3,8 milioane de euro, in timp ce pentru acest an previziunile sunt mai optimiste, profitul anticipat fiind de 5,6 milioane de euro.

"In 2005 am pus in functiune investitii de 2,2 milioane de euro. Pentru 2006 avem in derulare contracte de achizitionare de utilaje si construire de hale industriale in valoare de 4,5 milioane de euro, care vor fi date in functiune intre lunile iunie si octombrie", a mai spus Rizea.

In prezent, compania exporta 6-7% din productia realizata, dar are in vedere cresterea acestui procent pana la 20% la sfarsitul anului 2007. Lemet realizeaza produse pentru segmentul mediu al pietei si dispune de 240 de salariati.

Compania este printre putinele de pe piata locala care si-a mentinut ritmul ascendent de crestere in 2005. Industria mobilei, per ansamblu, a avut de infruntat anul trecut un an foarte dificil, intrucat aprecierea leului in raport cu euro a redus considerabil marjele de profit ale companiilor exportatoare. Multe dintre ele au renuntat la contracte de zeci de milioane de euro si au dat afara personal. Strategia companiilor a fost de reorientare catre piata interna si catre pietele estice. Pentru acest an se preconizeaza o stagnare a exporturilor si o continuarea a trendului rapid de crestere al importurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO