Companii

Lewis Charles incearca sa refinanteze datorii de 7 mil. euro

28.01.2009, 17:42 24

Fondul britanic Lewis Charles, care detine pe piata locala doua loturi de teren in Mogosoaia si Ploiesti, a decis sa amane inceperea constructiei la centrul comercial planificat pentru orasul prahovean si sa imparta prima etapa a proiectului rezidential de la Mogosoaia in "subfaze", ca urmare a "contractiei economiei romanesti si a continuarii slabiciunilor economiei pana in 2011".

Prima etapa a ansamblului rezidential, care prevedea realizarea a 278 de apartamente, a fost impartita astfel ca in martie compania listata pe bursa de la Londra va incepe constructia la doar 64 de apartamente.
"Accesibilitatea reprezinta un element cheie in actualul climat economic; tinta de pret pentru faza A1 este de 1.200 de euro/metrul patrat, valoare considerata competitiva pentru piata Bucurestiului. Tinta privind costul constructiei este de 600 euro/metrul patrat", potrivit reprezentantilor companiei.
Ansamblul, denumit Evergreen, va fi realizat pe un teren de 12,5 hectare, compania investind pana in prezent 13,4 mil. euro in acest proiect, realizat in parteneriat cu omul de afaceri de origine libaneza Ali Chemais si alti parteneri, finantarea fiind asigurata de UniCredit.
Pe de alta parte, compania detine si un teren de zece hectare in Ploiesti, pe care intentioneaza sa realizeze un mall denumit Zenith.
"Proiectul din Ploiesti a atins un nivel avansat de planificare, dar constructia nu va incepe pana cand climatul economic nu se va imbunatati, iar finantarea nu va fi disponibila; pana la obtinerea finantarii proiectul este 'on hold'", potrivit reprezentantilor Lewis Charles.
Pentru acest proiect compania are de rambursat un imprumut de patru milioane de euro pana in luna iulie si datoreaza alte 2,7 mil. euro unui grup de creditori, care s-a ocupat de planificarea mallului Zenith.
"Compania negociaza in prezent o intelegere cu acesti creditori pentru a putea tine proiectul suspendat pana la imbunatatirea climatului economic si va cauta refinantarea proiectului pe termen scurt", au mai spus reprezentantii companiei, a carei capitalizare pe bursa de la Londra a scazut cu 95% in decurs de un an, pana la o valoare de 1,2 milioane de lire sterline.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO